Oscarhelg lar digitalmarkedsføreren i meg blomstre

Jeg jobber på Norges koseligste kino (rimelig subjektiv påstand), nemlig Gimle. Der styrer jeg rundt med daglige oppgaver man har som ansatt på kino, men én gang i året får jeg virkelig boltre meg nærmest fritt og uhemmet. Da bytter jeg ut uniformen med paljettkjole, styrer og ordner, lager skikkelig feststemning, og ikke minst storkoser jeg meg som ansvarlig for de sosiale mediene våre. Én gang i året har vi Oscarhelg, og DA snakker vi trivselsnivå 128 % på jobb.

Men hva betyr dette, hva er det jeg egentlig GJØR?

Jo! Programmet for helgen er det ikke jeg som styrer, det er det programdirektøren som tar seg av. Som regel viser vi alle filmene som er nominert for “beste film”. Og dersom en av de norske TV-kanalene har skaffet rettigheter til selve utdelingen, viser vi denne også. Det var det ingen som hadde i år. Satser på at noen fikser til neste år (kom igjen da folkens).

Og når programmet er satt får jeg den gjeveste oppgaven av dem alle: “Pynt, og styr, og ordne som du vil, Signe. Og legg ut litt på Facebook.” Helt ok. Da bruker jeg og en kollega litt tid i forkant på å planlegge hvordan Oscarhelg skal se ut, så pyntes det for harde livet. Vi arrangerer også en aldri så liten tippekonkurranse, hvor den som tipper flest riktige vinnere får ei litta premie for sine klarsynte evner.

Men jeg er som sagt ikke bare pynteansvarlig.

Det er jeg som bombarderer våre kjære gjester fra torsdag kveld til mandag morgen på Facebook og Instagram. Jeg legger ut programmet for hver av dagene, informasjon om tilgjengelige billetter, bilder av vårt vakre lokale og smukke ansatte, og ikke minst en liten oppdatering på hvem som faktisk vant hele bøtteballetten i USA.

Da bruker jeg mine analytiske evner, mikser inn litt erfaring fra tidligere, og legger ut innleggene til de tidene jeg tenker folk er mest aktive, og tror det er stor sannsynlighet for størst organisk rekkevidde. Slenger selvsagt noen velvalgte ord inn i miksen. Også sitter jeg, som den nerden jeg er, og følger med på tallene etterpå. Storkoser meg. 

Og siden vi først gjør stas på Oscarhelg, må vi jo så klart gjøre stas på oss selv!

Vi bytter altså ut uniformene med kjoler og dress. Selv var jeg så glam av meg, at jeg hadde forskjellige kjoler for hver dag, og avsluttet med paljetter på søndag. Lilla paljetter. Guri meg, som jeg elsker den kjolen. Den gjør litt vondt, paljetter skjærer nemlig inn i huden, men den er så ufattelig verdt det. I felt like a million dollars:

 

Så nå sitter jeg her og nyter tallene mine etter endt Oscarhelg. Selv om det har vært flere konverteringer i år, er det bare å ta notater til neste år. Ikke minst til andre aktiviteter frem til da. Og når ny Oscarhelg nærmer seg har jeg enda mer erfaring, både fra jobb og studiet, jeg kan bruke. Vi har til og med et eget emne dedikert til markedsføring i sosiale medier rett rundt hjørnet. Gud som jeg gleder meg!

 

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *