Project X – prosessledelse by Emergence team 13

Vi har startet på et nytt gruppeprosjekt på skolen nå. Og vi aner ikke hva det går ut på, eller hvem som er oppdragsgiver. Enda. Men vi har startet allikevel, vi, og er så heldige at vi gjennom dette prosjektet skal samarbeide med team fra Emergence School of Leadership. Som forøvrig er et sted jeg selv vurderer å ta et år når jeg er ferdig på Westerdals.

De har også prosjektarbeid nå, men forskjellen er at de vet hva de holder på med. Deres prosjekt er nemlig oss, å lede oss gjennom prosessen. Prosessledelse, altså. Men gøy er det allikevel. Ikke bare blir vi geleidet som saueflokk gjennom prosjektet vårt, men vi får verktøy vi kan bruke senere når vi skal jobbe i grupper, både på jobb og skole.

Gruppene innad i klassen ble fordelt i forrige uke, og i går hadde vi første møte med teamene fra Emergence. Vi startet selvsagt med den obligatoriske “hvem er du og hva driver du med, og hva er din favorittårstid?”-runden. Vi er 4 stykker fra min klasse, og de er 4 stykker fra Emergence, og endte på 50/50 sommer/vår på favorittårstid. Jeg kan akseptere den fordelingen. Ble jo ikke vinter, så.

Men vi brukte jo ikke hele dagen på å snakke om årstider.

Vi fikk innføring i et verktøy for å beskrive seg selv, og sine behov/ønsker, i et gruppeprosjekt. Bruksanvisning. Det var faktisk sykt nyttig. Jeg sliter med å skrive positive ting om meg selv, som jeg vet mange andre også gjør, men det å DELE det med andre etterpå er kanskje det verst. Også negative ting da. Guri meg. God øvelse for Cleveland, det der.

Selv om jeg har jobbet på gruppe med to av de andre tidligere, og henger mye med siste utenom undervisning, lærte jeg en god del om dem alle av dette her. Hvem som er lik meg, og på hvilke områder, og hvem som er stikk motsatt. I prosjektoppgaver. Og det beste av alt er at det bare er positivt alt sammen. Nå kan vi hverandres bruksanvisning, har i hvert fall hver gjennom den en gang, og har et godt grunnlag for å bygge hverandre opp i prosjektet. Og lære av hverandre. Hallo. Megabra!

Dette er meg rett etter jeg har kjøpt burrito. Det har ingenting med prosessledelse å gjøre, jeg har bare ingen bilder som passer til teksten.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *