Christine Calvert tipser om sosiale medier

Jeg tar jo en bachelor i digital markedsføring, som de fleste sikkert har fått med seg, og dette året har klassen min fått ansvar for linjens Facebook-side. I den sammenheng må vi jo ha innhold å poste, men det er ikke bare bare. Min gode studievenninne, Ida, og jeg kontaktet derfor en av de beste på området for å få et par tips til dette, nemlig Norges eneste tekstdoktor: Christine Calvert.

Christine Calvert selfie

Christine Calvert i kjent selfiestil i midten, Ida til høyre, meg til venstre. Topp stemning!

 

Litt oppsummering er jo alltid kjekt.

Dette semesteret har vi så og si bare teknologifag, og her er det ikke innhold og kreativitet som står i fokus, for å si det sånn. Selv om vi både i semester 1 og 2 hadde jevnlige forelesninger med Christine, er det greit å få en liten oppfriskning i ny og ne. Vi fikk litt av hennes dyrebare tid, og snakket litt med henne om sosiale medier. Dette resulterte i 5 smarte tips man bør ha i bakhodet, for å skape godt innhold i de sosiale kanalene:

Tips 1: Vær autentisk

Vær deg selv på sosiale medier. Som mottaker lukter vi med en gang om noe er fake, og får hverken lyst til å like, dele eller følge deg videre.

Tips 2: Vær kanalspesifikk

Ikke bruk nøyaktig samme innhold i alle de sosiale kanalene du er på. Vær litt musikalsk, lær deg hva som fungerer i de forskjellige kanalene. Man lærer ved å prøve og feile, og det er helt greit! Vær litt tøff, og eksperimenter litt.

Tips 3: Tenk verdi for mottaker

Hvordan kan det du poster bidra til at noen lærer noe, begynner å le, eller føler noe? Det er dette som skaper engasjement, delinger, diskusjoner. Uten verdi for mottaker har innleggene svært liten verdi for deg også.

Tips 4: Vær kreativ, bruk gjerne humor

Bruk humor, og test ut ting. Tenk utenfor boksen og ta sjanser.

Tips 5: Filter og kvalitetssikring før du poster

Men samtidig som du er kreativ og litt edgy, må du passe på å ikke gå i fella som så mange andre. Tenk deg om to ganger før du trykker på publiseringsknappen. Støter du noen, eller skaper du feil inntrykk av deg selv ved å poste akkurat det du nettopp har laget? Og kvalitetssikre innholdet før du publiserer.

 

Under finner du hele videointervjuet med Norges eneste tekstdoktor. Enjoy!

 

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *